MUSIKKTEATER PÅ SØR-VESTLANDET

OPERA ROGALAND

Opera Rogaland skal gi regionens befolkning et tilbud om opera-, operette- og musikkteaterforestillinger av høy kvalitet.

16485177661_3f0986e664
Opera, operetter, musikaler, musikkteater

Stavanger Konserthus

Stavanger konserthus er en musikalsk arena i toppklasse. Konserthuset er tegnet, planlagt og bygget for å romme et komplett spekter av musikalske sjangrer, scenekunst og andre kunstuttrykk. Det er et hus for alle og er juvelen i Bjergsted kulturpark. Konserthuset har to skreddersydde saler – en for akustisk musikk og en flerbrukssal for forsterket musikk og andre forestillinger. Flerbrukssalen Zetlitz er Norges fremste arena for pop, rock og musikkteater. Fleksibiliteten er unik – både sal, scene og akustikk kan endres raskt. Salen kan ta opptil 1900 publikummere – og det kan uten problem arrangeres rockekonsert her samtidig som en strykekvartett spiller i den akustiske salen.

Den akustiske salen Fartein Valen er storslått med 1500 sitteplasser og akustikk av internasjonal toppklasse. Konserthuset er hjem for Stavanger Symfoniorkester, og vil kunne friste dirigenter, solister og andre orkestre i toppklasse.
sandnes_kulturhus_917_original
Opera, operetter, musikaler, musikkteater

Sandnes Kunst- og Kulturhus

Kulturhuset inneholder to saler, kurs- og konferanselokaler, bibliotek, restaurant og gjestehavn. I tillegg finnes det en foajé på 400 m² som brukes til konserter, selskaper og utstillinger.Kulturhuset skal tilby gode opplevelser med ett spennde program av dans, musikk, teater og humor, -men skal også være en storstue for det lokale kulturlivet
SSO_sep14_064
Orkester

Stavanger Symfoniorkester

Stavanger Symfoniorkester, SSO erOpera Rogalands faste orkester og kan brukes både i større og mindre oppsetninger. Ved mindre forestillinger/arrangementer kan man vurdere å bruke andre konstellasjoner av profesjonelle musikere dersom SSO ikke har kapasitet.

Stavanger Symfoniorkester (SSO) er et av Norges profesjonelle symfoniorkestre. Etablert i 1938 som "Stavanger Byorkester", men endret i 1965 navnet til Symfoniorkesteret i Stavanger, og i 1982 til Stavanger Symfoniorkester. SSO har siden 1990 utgitt en rekke CD-er, de fleste i samarbeid med det svenske selskapet BIS Records. Orkesteret har også vært på turné i mange europeiske land og i Japan og USA. Orkesteret har siden 1990 vært ledet av to dirigenter. Fra høsten 2013 har Christian Vasquez og Fabio Biondi det kunstneriske ansvaret. Orkesteret besto i 2013 av 85 heltidsansatte musikere og en administrasjon på 14 personer. HKH Kronprins Haakon er orkesterets høye beskytter.

VÅRE FOKUSOMRÅDER

icon-personer

KORUTVIKLING

Opera Rogaland vil aktivt medvirke til å bygge opp en base med profesjonelle sangere i Rogaland. I tillegg vil det være naturlig å trekke på det profesjonelle kormiljøet i Bergen og Kristiansand og samtidig samarbeide med Symfonikoret i Stavanger ved behov.

Opera Rogaland ønsker å bidra til å utvikle det lokale operakormiljøet, og gjennom den årlige satsningen operagalla, invitere lokale operakor og andre amatørkor til samarbeid.
icon-note01

Talentutvikling

Opera Rogaland skal
- samarbeide med UiS og frittstående kunstnere (”Det frie felt”)
- utvikle profesjonelle sceniske miljøer 
- bidra til å gi unge musikere og sangere muligheten til å utvikle og virkeliggjøre sitt musikalske talent.
- legge til rette for at lokale talenter stimuleres og gis muligheter til å delta i forestillinger i samarbeid med profesjonelle aktører.
 
icon-forside

Regionsamarbeid

Opera Rogaland skal styrke regionsamarbeidet på Sør-Vestlandet (Hordaland, Rogaland, Agder) i forbindelse med
- distribusjon
- finansiering / Co-produksjoner
- utnyttelse av synergier fra eksisterende kompetanse-miljø.
 

Siste nyheter

1956x818
// En milepæl for Opera Norge

Regional satsing på musikkteater på Sør Vestlandet

Økt tilbud på opera, operetter og musikaler i nærmiljøet

Les mer
fidelio 2020
// Fidelio 2020

Stående ovasjoner og velfortjent jubelLes mer
sm200710703050321ar%5b1%5d
Opera Rogaland blir finansiert ved hjelp av årlige tilskudd fra eierkommunene Sandnes og Stavanger samt Rogaland fylkeskommune. Selskapet kom inn på s...

Les mer