top of page
GoDaddyStudioPage-0 13.png

"O mio babbino caro"

O mio babbino caro – åh, min kjære pappa, synger Lauretta til sin far Gianni Schicchi for å få lov til å være sammen med sin elskede Rinuccio. Kjærligheten som uttrykkes i hennes velkjente arie, kan synes å stå i kontrast til sjalusien, hykleriet, manipulasjonen og dobbeltspillet som ellers preger det middelalderske Firenze, hvor handlingen i operaen er lagt. Men er Lauretta så uskyldig som hun kan virke, der hun forsøker å få viljen sin gjennom hos sin far?

Den velstående Buoso Donati er død, og hans utallige slektninger later som de sørger, men vi forstår raskt at de først og fremst er ute etter sin del av arven. Det ryktes imidlertid at alt skal være testamentert til et kloster, gud forby! Gianni Schicchi foreslår å gjemme bort liket og tilbyr seg å spille rollen som Buoso Donati på dødsleiet, slik at han kan diktere et nytt testamente – et testamente der Donatis gode «venn» Gianni Schicchi blir tilgodesett med både det ene og det andre… Vi kan glede oss til en morsom komedie med løgn, bedrag og ikke minst vakker sang! 

I denne oppsetningen har den eminente regissøren Einar Bjørge hentet inspirasjon fra 80-tallet og amerikanske TV-serier som Dynastiet og Dallas. 

Forestillingen blir produsert av Opera Rogaland, i godt samarbeid med UIS/UK. 

VARIGHET 
ca. 1 time og 20 minutter, uten pause.

GoDaddyStudioPage-0 3.png

Forestillingen begynner med en forsmak på vår nye serie "OR Operaklubb" med sesongslipp 15.september. OR Operaklubb er en ny serie med eventer for operaglade sjeler.

Eventene vil bestå av live konserter, foredrag og videofremvisning av kjente oppsetninger av forskjellige operaer gjennom tidene. Her vil du oppleve flott sang og scenekunst, samt lære mer om både kjente og mindre kjente opera. Før Gianni Schicchi vil du få en presentasjon av operaens handling i form av et konsertkåseri.

bottom of page