top of page

OPERASJEF SLUTTER
I OPERA ROGALAND

Elizabeth Norberg-Schulz.jpg

Jeg fratrer 2 år i forveien som operasjef for Opera Rogaland og takker for mye flott operaaktivitet.

Ved utgangen av februar 2023 fratrer jeg som operasjef for Opera Rogaland, men vil videreføre min stilling som professor ved Universitetet i Stavanger. Jeg har vært styremedlem i Opera Rogaland siden 2016 og ble 1.januar 2021 tilsatt som operasjef i selskapet.

 

Det kunstneriske musikkmiljøet i Norge har uttalt seg om at denne tilsettelsen som operasjef har vært en uvurderlig faglig, kunstnerisk og administrativ ressurs for Opera Rogaland. Også i årene før jeg ble tilsatt som operasjef, bidro jeg sterkt til utvikling av program og produksjoner med flere gallaforestillinger og flotte operaforestillinger. Som operasjef videreutviklet jeg selskapets strategi med en sterk satsing på talentutvikling i samarbeid med Universitetet i Stavanger, kombinert med profesjonelle tilbud på et høyt kunstnerisk nivå.

 

Under min ledelse fikk Opera Rogaland økt bevilgningene fra både staten og fylkeskommunen. Departementet øremerket en stor del av bevilgningene til talentutvikling og mangfold, og det har vært selskapets største satsning under min ledelse.

 

«Det skjer enormt mye spennende i Rogaland, her er mange initiativ og store ambisjoner. Særlig er jeg opptatt av unge talenter som operasjef for Opera Rogaland. Håpet er at vi kan utvikle oss til å bli et springbrett for unge sangere fra hele Norge, og at de kan vise seg fram her på veien mot etablerte karrierer, egne agenter og store operahus». (Sitat i Stavanger Aftenblad om den nye strategiplanen som ble presentert i 2021.)

 

Selskapet har i de siste to årene satt opp operacaféserier og konserter både i Stavanger, Sandnes og i Haugesund hvor det startet et stimulerende samarbeid med Festiviteten. Det har produsert suksessfulle operaer med et mangfold av profesjonelle og frivillige utøvere, og vært på turné i utlandet med sine oppsetninger.

 

Anmelderen i Stavanger Aftenblad gav terningkast 5 til Opera Rogaland sin første selvproduserte opera, Carmen, og kommenterte entusiastisk:

 

«Opera Rogaland har samlet kreftene, tatt sats og landet med en fargesprakende oppsetning av Bizets «Carmen». Operasjef Elizabeth Norberg-Schulz og alle involverte har god grunn til å være stolte»

Opera Rogaland sin Carmen involverte noen av de beste sangerne i Norge, unge talenter, OR-praktikanter, kjente solister, kor, barn, flamencodansere og et fullt internasjonalt orkester med profesjonelle musikere fra SSO, det frie felt og studenter fra UiS. Operaproduksjonen hadde fire fulle hus i Sandnes, Stavanger og Haugesund, og endte med 10 minutters stående applaus etter hver forestilling.

 

Nå takker jeg for meg etter flere år som styremedlem og som operasjef. Min fratreden skjer 2 år i forveien av personlige grunner. Det har vært veldig stimulerende og berikende å jobbe med så mange flotte lokale kunstnere både blant studenter, profesjonelle og amatører.

 

Stavanger er en by som ønsker å vokse innenfor kunst og kultur, så jeg håper at den nye ledelsen i Opera Rogaland ikke vil glemme å involvere de unge talentene og det lokale frie felt.

Godt nytt år!

Elizabeth Norberg-Schulz

bottom of page